T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / BATTALGAZİ - Muhittin Özmumcu İlkokulu

Şükrü UYAR - Okul Müdürü

Şükrü UYAR, 1977 doğumlu. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi’nden mezun oldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Eğitim Yönetimi Teftişi Ekonomisi ve Planlaması Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Edebiyat yolculuğuna ilk defa şiirle başladı. Şiirin yanı sıra roman, deneme, öykü, masal ve hikâye alanında da çalışmalarda bulundu. Şiir ve yazıları Mavi Dünya, Tay, Gemi, Kapadokya, Göreme, Gerçek, Hâkimiyet, Liman, Malatya Söz ve Mâarifname gibi çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Şiirlerinde sıklıkla aşkı işlemiş, kafiyeden uzak serbest bir tarz kullanmıştır. Ayrıca şiirlerinde daha çok Orhan Veli ile Ümit Yaşar Oğuzcan’ın etkileri görülür.

Öykülerini genellikle şiirsel bir dille yazdığı için bu özellik öykülerine de akıcılık kazandırmıştır. Birçok öyküyü kaleme alan yazar, özellikle kısa öykülerdeki başarısıyla edebiyat dünyasında da önemli bir ilerleme kaydetmiştir.

Yazar aynı zamanda son dönemlerde çocuk edebiyatına yönelerek çocuklar için masal ve hikâyeler kaleme almıştır. Eğitimci olması dolayısıyla değerler eğitimini masal ve hikâyelerinde işleyerek içinde yaşadığımız toplum için birbirinden değerli çocuklar yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Şükrü UYAR, aynı zamanda yerel bir televizyon kanalı olan Güneş TV’de üç yıl boyunca “Hayata Dair” adlı kültür, sanat ve edebiyat programının sunuculuğunu ve yapımcılığını yapmıştır.

2018 yılından beri Editör ve Genel Yayın Yönetmeni olarak ayrıca edebiyat dünyasına hizmet eden Yazar, okulumuzda yöneticilik yapmaktadır.